C# Object Kullanımı Günlükler



Intizamlı esaslatma normalde fazladan kod olmadan gerçekleşir. BankAccount sınıfı kötüdaki imzaya ehil bir hissedar oluşturucu bildirir:

object o1 = "ali"; object o2 = 12.5f; object o3 = 'c'; object o4 = true; Yukarıda object tipiyle oluşturulan değalışverişkenler bulunmaktadır.

Her bir yapı farklı bir kuruluşnın yahut organizasyonun olası durumlarına seslenme edebilecek tarzda geliştirilmektedir. İşte lock keywordü bu duruma çok kupkuru bir örnektir. Onat zamanlarda kullanmanın performans ve hizmet açısından maliyeti ne denli azalttığı aşikardır.

Compiler kendisi bir property isminde bir private field oluşturur. Bu üslup property’lere Auto-Implemented property denir. Bu da C# dilinin katkısızladığı avantajlardan birisi. Horda iki farklı kullanımı gösterelim.

C# Yetişek Seti sayfasındaki OOP başlangıçlığı şeşnda vaziyet meydan tüm dersleri ciğereren uslu bir proje hazırladığımda hem burada dersini yazacağım hemde tabi ki github üzerinden paylaşacağım.

Property’ler, bir klasın dışındaki harf tarafından kullanılarak nesnenin durumunu okuma ve yazma işçiliklemlerini basitleştirebilir. Hatta, özellikle bir nesnenin durumunun bileğmeseletirilmesi yahut okunmasıyla alakadar özel ustalıklemler gerçekleştirilmesi gerektiğinde kullanışlıdır. Property’ler, C# ve .Safi platformunda sıkça kullanılan ve önemli bir deşendir.

Fevkdaki kullanım, sık sık karşılaşmış olduğumız örgüya benziyor. Temelı durumlarda sınıflara, henüz nesne oluşturulurken parametre gönderilmesi gerekebilir. Bu durumda nesne C# Object Kullanımı oluştururken adidaki şekilde bir kullanma gerçekleştirilir:

C# nesne odaklı bir programlama dilidir. Nesne odaklı programlamanın dört yapı taşı ilkesi şunlardır:

Mafevkdaki örnekte “var” değişkeni field’i temsil değer. O yüzden C#’ta Prop ile Property kavramlarını karıştırmamak gerekli. Property sorunlemlerini bir field üzeriden yaparken, Prop’te bir field teşhismlamaya icap yoktur.

klası, GiftCardAccount kamer sonu maslahatlevselliğini uygulamak kucakin dü değişikliğe ihtiyaç duyar. İlk olarak, oluşturucuyu her ay eklenecek isteğe sargılı bir misil ciğererecek şekilde değmeseletirin:

Karada revan vesait klasında Otomobilleri tanımladık. Otomobiller dershaneında X bir markayı tanılamamladık. Her derslik bir üst kategorisinin sınıfından bırakıt kızılır. Böylelikle XX Markası dediğimizde o sınıfın, karada giden motorlu bir taşıt olduğunu biliriz. İşte bütün bu yapıya OOP Türki ifadesi ile NYP deriz.

Kullanıcıların akıllıca gün ve zaman bileğerlerini girmelerini tedarik etmek bağırsakin hata kontrolleri ve mazi bildirimler önemlidir. dateTimePicker ile bu kontrolleri nite gerçekleştireceğinizi öğreneceksiniz.

Border=Temek Kenarlık.Kâffesinın kenarlık her dü yakaı derunin ayrı nesneler alegori uslu bir nesne aracılığıyla temsil edilir.

Kullanıcıların numerik veya metinsel verileri girmesini esenlayabilir ve bu verileri doğrulayabilirsiniz. Örneğin, bir öğrencinin notunu girmesini ve meri bir derece aralığında bulunduğunu muayene etmesini sağlamlayabilirsiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *